Morfars Million

Morfars Million

MORFARS MILLION 2 – GÆSTER I DK
ARL netudgivelse 2009, 101 A4 sider.

Sara og morfar bruger noget af gevinsten på at invitere deres venner fra Bhutan op til Danmark.
Sara er spændt på at gense munkedrengen Pema, som hun måske ønsker sig som storebror? Morfar påstår, at han mest glæder sig til at vise chaufføren ”Drivert” den nye autocamper.
Sara mener, at det mere er bondekonen, de mødte dernede, han længes efter.
Så er der NaboSørensens, som ikke er glade for fremmede, men gerne vil have Sara ser efter deres lille nevø. Naboerne til den anden side er indvandrere fra Nepal, som morfar stadig har svært ved at acceptere, men kan han blive ved med at lade være med det?

MORFARS MILLION – REJSEN
Høst & Søn 2007 og netudgivelse 2009. 72 A4 sider.

morfarsSara og hendes morfar er på rejse til Dragens Land, Bhutan. Det er på mange måder en rejse i tid og sted. For morfar er det også en rejse, hvor mange holdninger må genovervejes. Sara og morfar møder bjerge, yakokser, munke, lamaer – og drager?

”Morfars Million er en smuk og rørende fortælling om det vigtige i personlige møder. Det er når mennesker mødes ansigt til ansigt og kommunikerer på tværs af forskelle og sprog, at venskaber og tolerance opstår. Denne poetiske og dog yderst realistiske bog fortjener bestemt følgeskab. SNART. Det er nemlig befriende at møde forfattere som kan skrive smukke bøger om store emner på en jordnær og ikke nedvurderende måde. Anders Rostrup Lorentzen spinder elegant ideer om kulturforskelle, tolerance og fordomme ind i en fascinerende historie. Helt uden at prædike viser han en farbar vej for integration og dialog. Sådan!”

Læs hele Lone Petersens anmeldelse på www.fortaelingen.dk